De Week van de Werkstress

16 t/m 20 november 2020

Toen ik las dat het de Week van de Werkstress was, moest ik denken aan mijn eigen ervaring met langdurige stress.  Ongeveer twintig jaar geleden werd er bij mij een burn-out vastgesteld. Indertijd werkte ik negen jaar in het onderwijs en had geen idee dat ik zoveel stress had. Ik merkte vooral dat ik erg moe was en dat veel slapen niets hielp. Ook had ik geheugen- en concentratieproblemen en was al een paar keer door mijn rug gegaan.Heb in die periode wel vier keer per jaar mijn bloed laten prikken op van alles en nog wat.Het moest toch wel iets fysieks zijn? Ik heb vaak gedacht dat ik een of andere ziekte had, maar er kwam nooit iets uit het bloedonderzoek.

Tot het moment dat ik voor de klas stond en blijkbaar een jongen Els noemde.De hele klas moest heel erg lachen en ik vroeg waarom ze zo moesten lachen. Toen een leerling vertelde dat ik Thijs ‘Els’ had genoemd, schrok ik mij kapot. Vervolgens wist ik niet meer welke les ik aan het geven was en toen was voor mij de maat vol. Dit was niet meer normaal! Ik heb hulp gezocht en vele jaren van herstel zijn nodig geweest om weer nieuwe energie te vinden.

Ik deel een stuk van mijn verhaal om je bewust te maken van de signalen van een burn-out. Als ik eerder aan de bel had getrokken en mijn klachten serieus had genomen, had een burn-out voorkomen kunnen worden.  Zelf was ik er niet bewust van dat ik al langere tijd stress had. Je kunt dus stress hebben en het zelf niet als dusdanig ervaren. Vaak heeft stress niet alleen met werk te maken, maar is het een combinatie met de privé-situatie.

Heb je last van klachten zoals slapeloosheid en/of geheugen- en concentratieproblemen? Of heb je weinig energie?  Heb je lichamelijke klachten die je niet serieus neemt? Voor meer informatie kun je kijken op deze onafhankelijke kennis- en informatieplatform:

Ook als leidinggevende kun je preventief al veel signaleren. Is een werknemer perfectionistisch met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vindt hij/zij het moeilijk om nee te zeggen?  Als het antwoord hierop ‘ja is, dan weet je dat dit iemand is die een groot risico op een burn-out loopt.  Probeer goed in contact te blijven en vooral nu er in deze tijd veel mensen thuiswerken. Reserveer tijd voor een telefoontje of een online gesprek! Nog niet overtuigd van de ernst juist in Corona tijd? Lees dan onderstaand artikel:

Blijf vooral ook investeren in de ontwikkeling van je team. Als leidinggevende kun je soms signalen missen, maar collega’s onderling kunnen elkaar ook aanspreken. En in een volwassen team zal dat zeker gedaan worden!  Voorkomen is beter dan genezen en scheelt op de langere termijn veel energie, gedoe en geld, zowel voor de werkgever als de werknemer. 

Meer weten over preventie burn-out en/of teamontwikkeling? In deze Week van de Werkstress wil ik graag vrijblijvend met jou hierover sparren. Van harte welkom om contact met mij op te nemen! 

#burn-out#preventie#teamontwikkeling#onlinetips#leiderschap#