Over ZieMarie

Ik ben Marieke Dokter en ben iemand die sociaal en communicatief vaardig is en gericht op interactie. Door het stellen van scherpe vragen spiegel ik en weet in het moment al snel tot de kern te komen. Doordat ik zowel individueel als in een groep een gevoelsthermometer bij mij draag en daarop doorvraag, kan ik mensen confronteren en kunnen patronen doorbroken worden. Verder bezit ik een dosis humor, ben nuchter, praktisch ingesteld en energiek.

Mijn bedrijf heet ZieMarie en die naam is zorgvuldig gekozen. Marie komt van mijn voornaam Marieke. Mijn moeder heette Marchiena en mijn vader Rieks. In mijn naam zitten de wortels verborgen van waar ik vandaan kom. De afgelopen jaren heb ik veel naar mezelf gekeken.  Het is nodig geweest om eerst te kijken naar mijn verleden voordat ik begreep waar ik stond en waar ik naar toe wilde. Vandaar: Zie. Ik heb een groeiproces achter de rug waarin ik met mijn innerlijke kracht uit heb gezocht wie ikzelf ben.  En ik denk dat je hele leven een groeiproces blijft waarin je kunt leren. Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor iedereen die ik coach.

“Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen.”

Als ondertitel gebruik ik “Laat je stem horen”. Dat zegt heel veel over mij. Een van mijn passies is namelijk zingen. Ook heeft de titel alles te maken met communicatie. Het is een wonder dat er zoveel goed gaat in communicatie. Communicatie bestaat uit drie componenten: de zender, de boodschap en de ontvanger. Hiermee ontstaat interactie tussen
mensen. In teams gaat het juist over deze interactieprocessen.
Doordat iedereen eerlijk naar zijn/haar eigen communicatie kijkt en ik samen met het team daarmee aan de slag ga (feedback geven/ontvangen, vertrouwen, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, strijd aangaan) wordt de samenwerking verbeterd en komt het team tot collectieve resultaten (zie ook pagina over Teamcoaching).

“De betekenis van communicatie is de reactie die je oproept.”