Personal Brand

Zit de vakantie er voor jou ook weer op? Of heb je het nog tegoed?  Voor mij zit het erop en ik weet niet hoe het jou vergaat op vakantie, maar voor mij is het ook een tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.   Wat heeft zich allemaal afgespeeld? En wat heb ik qua werkzaamheden gedaan?  Vele dingen zijn in mijn hoofd de revue gepasseerd.Wat werk betreft wil ik graag delen, omdat ik denk dat jij er ook je voordeel mee kunt doen.

Ik werd voor de vakantie getriggerd door een stukje dat ik las op Linkedln over Personal Branding. De vragen die er in dat stukje werden gesteld zijn : Wat maakt jou uniek?Kijk eens wat jouw scherpe randjes zijn en of je daar een personal brand van kunt maken. Wat loopt als een rode draad door jouw leven?

Mooie vragen om over na te denken, zeker als je in je loopbaan even niet meer weet wat je wilt.  Maar ook als je zzp’er bent.

Nu heb ikzelf al redelijk het roer omgegooid. Van het basisonderwijs naar het mbo-onderwijs, vervolgens de Opleiding tot Coach behaald en in 2015 gestart als zzp’er.Het afgelopen jaar heb ik de Leergang Teamcoach gevolgd en behaald en nu in de zomervakantie alles de revue passeerde, valt eindelijk het kwartje bij mij:  van teams coachen krijg ik enorm veel energie.

Teamcoaching gaat over interactieprocessen en laat interactie nu juist de rode draad door mijn leven zijn. Ik ben opgegroeid in een gezin met acht kinderen. Aan interactie geen gebrek in zo’n groot gezin.  Als groepsleerkracht, Intern Begeleider, docent Nederlands, zangeres in bandjes: genoeg interactie!  Waar mensen schrikken, geïrriteerd of moe zijn van interactie, wordt het voor mij pas interessant.  In interactie zitten bij mij tegelijkertijd mijn scherpe randjes. En zo van me af schrijvend, denk ik dat ik al ver kom met mijn Personal Brand.

En wat is jouw Personal Brand?  Durf je na te denken over deze vragen?

Tot slot wil ik nog een mooi nummer van   Bløf  delen, omdat dit zo goed bij het coachen van teams past. ‘Met elkaar wordt het beter.’ En als Teamcoach zeg ik: “Dat klopt, maar soms moet het eerst slechter worden, voordat het beter wordt!’  Wordt vervolgd in een volgende blog.

Succes met jouw Personal Brand!